Antwerpen is een van de grotere steden in België met een half miljoen inwoners. De stad kent vele verschillende culturen en geloven. Midden in Antwerpen willen we een sportweek organiseren die bestaat uit: sport, relaties leggen en de bestaande beweging een boost geven. 

In samenwerking met SportQuest en het Bijbelhuis wordt de outreach gerealiseerd. Het Bijbelhuis is al actief in de wijk met verschillende activiteiten waaronder sport, maar ook huiswerkbegeleiding, naaicursussen en pastoraat. Allemaal activiteiten met als doel om in contact te komen met de omliggende wijk, die het beste te omschrijven is als een multiculturele plek. De bijbel staat in dit alles centraal. Next Move wil komende zomer een sportteam zenden om het fundament te leggen voor een sportcommunity. Dit betekent dat er wekelijks sportactiviteiten worden georganiseerd en dat een vaste groep vrijwilligers zich hieraan toewijd. Elke week sporten en delen uit de bijbel of een getuigenis. Onze missie is dan ook om de lokale kerk te motiveren mee te doen. Jongeren uit te dagen onderdeel te worden van het sportteam waarna de eerste echte Belgische sportcommunity kan ontstaan. 

De sportweek begint met een voorbereidingsconferentie in Nederland. Teambuilding, toerusting en sporten als voorbereiding. Alle teams die op outreach gaan zullen hier verzamelen. Na een aantal inspirerende dagen vertrekken alle teams naar hun eigen outreach land. 

Na een reis met de trein wordt het team opgevangen door onze contactpersoon Ernst. Het weekend zal beginnen met kennismaken en voorbereidingen maken voor de sportweek. Zondag naar de plaatselijke kerk waar we jongeren kunnen ontmoeten die we mee kunnen nemen naar de sportweek. De overnachting is in de kerk en ontbijt, lunch en avondeten in het bijbelhuis. Een week lang elke dag sporten en relaties leggen met de wijk waar het Bijbelhuis op door kan bouwen. 

Heb jij een hart voor Jezus, sport en geloof? Ga dan mee naar Antwerpen en help de bestaande gemeenschap de volgende stap te zetten. 


Details

  • Locatie: Antwerpen
  • Data: 17 juli t/m 26 juli
  • Prijs: €625
  • Inclusief voorbereidingsconferentie
Interesse? Laat het weten!