Een sportcommunity is een groep sportende jongeren met allerlei verschillende achtergronden die elkaar wekelijks ontmoeten op het sportveld in de wijk. De sportcommunity helpt jongeren uit een kerk om in contact te komen met de jongeren die in hun wijk wonen. Sporten is super laagdrempelig en door het wekelijks te doen leer je jongeren goed kennen en groeit de betrokkenheid naar elkaar. We zijn ervan overtuigd – én zien – dat er door die onderlinge band, respect en openheid ontstaat.

Next Move helpt bij het opzetten van een sportcommunity. Samen met de sportcommunityleider en zijn team zorgen we er voor dat de community blijft draaien, groeit en als het mogelijk is multipliceert naar andere wijken en omliggende steden of dorpen.

Om het concept uit te leggen hebben we een korte animatie gemaakt (engels gesproken).

Training

Inspirerende trainers met veel praktijkervaring voorzien je van de juiste kennis en motiveren je om aan de slag te gaan. De training bestaat uit relevante lessen met een grote meerwaarde voor jouw sportcommunity. Naast de theorie krijg je praktijkopdrachten die de training met jou evalueren.

Expert meeting

De expert meetings zijn momenten waar mensen uit de beweging elkaar inspireren en toegerust worden. Uit heel Nederland komen ze bij elkaar voor praktische toerusting, bespreken van leermomenten tijdens persoonlijke intervisie en ontspannen tijdens sportactiviteiten.

Tools

We schrijven tools die de sportcommunity kan gebruiken om op eenvoudige en doeltreffende manier invulling te geven aan de community.
Tools zijn korte Bijbelstudies met sprekende voorbeelden uit zowel de bijbel als de sportwereld.

Tools

Team

Voor meer info neemt contact op met:
Jochum Verhoef
Jochum Verhoef

Sportcommunity coach

Jaap van Niejenhuis
Jaap van Niejenhuis

Sportcommunity coach

Maarten van Dijk
Maarten van Dijk

Sportcommunity coach