Ben jij die sporter die zich af vraagt hoe/of sport en geloof samen gaan? Vind jij het lastig om je als christen staande te houden in de sportwereld maar is sport voor jou van levensbelang? Ben jij het liefst in het gezelschap van sporters maar vind je het lastig uit te leggen waar je als christen voor staat? Dan organiseert Next Move dé training waar jij bij moet zijn!

Next Move heeft het verlangen om alle christenen in de sportwereld te activeren in Gods grote plan. Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking doet op één of andere manier wekelijks aan sport. Dit laat zien hoe groot het bereik van sport is in onze cultuur. Daarom is het van belang dat wij ons als christen durven te mengen in deze wereld. En dat we dat op een manier doen die God eert en mensen nieuwsgierig maakt.

Vanuit NXM komen we veel sporters tegen die zich afvragen hoe je je geloof vorm geeft in de context van een sportclub of team. In de ‘Make sport your ministry’ training nemen we je mee in de visie van NXM voor het maken van discipelen in de sportwereld, maken we dit toepasbaar voor jouw sportcontext en leren we je skills die je kunt gebruiken in het contact met andere sporters. Al met al een te gek weekend vol inspiratie, ontmoeting en uitdaging.

Data voor de eerstvolgende training volgen binnenkort.


Details

  • Locatie: Next Move kantoor (Kalmarweg 14-9, Groningen)
  • Datum: 4 & 5 Januari 2020 (zelf overnachting verzorgen)*
  • Kosten: €65,00 (incl. trainingsmateriaal, lunch en diner)

Globale inhoud training
Tijdens de tweedaagse training kijken we naar hoe Jezus zijn discipelen leerde wat het betekende om een volgeling van Hem te zijn. Van daaruit gaan we met elkaar de vertaalslag maken naar wat dat betekent in jouw sportcontext. We beseffen dat elke sport z’n eigen cultuur heeft en daarom is er veel tijd om de geleerde theorie toepasbaar te maken op jouw sportcultuur. Ook trainen we je in een aantal skills die je helpen om je geloof duidelijk en positief naar voren te brengen. Naast dat wij je veel dingen zullen aanreiken, is het contact met andere christelijke sporters die hetzelfde verlangen hebben misschien nog wel belangrijker. Je staat er niet alleen voor en we kunnen elkaar echt helpen om een krachtig getuigen te zijn.

*Mocht je tijdens deze training een wedstrijd moeten spelen dan is dit natuurlijk mogelijk, mits je je best doet om zoveel mogelijk van het programma te volgen.