Het thema van dit boekje is ‘VRUCHT VAN DE GEEST’ en gaat over het leven van Abraham. Het draait om de les die te leren is uit Abrahams leven. Het thema is opgedeeld in tien dagen. Elke dag heeft een titel die kort weergeeft waar het die dag om draait, dit is het kernpunt. Richt je vooral daarop.


Dag 1 | We gaan het hebben over liefde. Iets dat altijd een rol speelt bij iedereen. Direct aan het begin van de aarde is het al iets dat we zien in de Bijbel. Adam is alleen en dat is niet goed voor hem. Hij krijgt een vrouw om lief te hebben. We zijn gemaakt om lief te hebben, en we kunnen niet zonder andere mensen. Iets wat we ook al bij Adam zien.

Dag 2 | Vrede is meer dan geen oorlog. Het Hebreeuwse woord voor vrede, shalom, betekent zoveel meer. Het betekent ook volheid, welvaart en compleetheid. Het is tevreden zijn met wat je hebt, de situatie waarin je verkeert. We hebben het over Paulus en Silas die in de gevangenis vrede hebben, ze bidden en zingen lofliederen…

Dag 3 | Geduld is een menselijke eigenschap, maar het kan ook iets bovennatuurlijks zijn wat God door ons heen doet met zijn Heilige Geest. Geduld als vrucht van de Geest geeft een heel andere houding dan natuurlijk geduld. We leren daar vandaag van David die van God moest wachten tot hij koning kon worden.

Dag 4 |Jezus heeft in de afgelopen drie jaar veel bijzondere dingen laten zien, maar de tijd is gekomen dat Jezus moet sterven. Jezus zich bang en verdrietig. Jezus kiest ervoor om zijn gevoelens te delen met zijn vrienden, ondanks dat hij de leider is, en Hij vraagt aan zijn vrienden om bij hem te blijven.

Dag 5 | Vandaag gaan we het hebben over de vriendelijkheid van God. De vriendelijkheid die God je wil geven gaat verder dan gewoon aardig zijn voor je vrienden. Het gaat ook over mensen helpen die je misschien helemaal niet kent en die je misschien helemaal niet zo aardig vindt.


Downloads

Je kunt de verschillende dagen als pdf downloaden.